Kålrotsgratäng med ädelost (nötfritt)

Gratänger kan man inte äta för mycket av och det är så lätt att variera smakerna med olika ostar.

Kålrotsgratäng, 4 portioner

1 liten kålrot, skalad och tärnad i 1 x 1 cm tärningar
1 dl ekologisk vispgrädde
25-50 gram ädelost (jag hade stilton)
Peppar
50 gram mild ost, riven

Koka kålroten mjuk (ca 8-10 minuter), häll av vattnet och låt ånga av. Sätt ugnen på 200 grader. Mosa ädelosten med en gaffel och tillsätt grädde samt peppar. Blanda ner kålroten och fördela osten överst. Låt stå i ugnen tills osten fått fin färg (ca 15 minuter).

Denna gratängen är väldigt god till grillad kyckling eller ryggbiff/oxfile/entrecote.

SAMSUNG CSC

Detta inlägg publicerades i Tillbehör, Vegetariskt. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar