Kryddiga skorpor (nötfritt)

Dessa skorporna är smaksatta med julkryddor men passar självklart att äta även nu när det nästan är vår.

Kryddiga skorpor

3 dl ekologiskt bovetemjöl
3 dl ekologiska havregryn
2 tsk bakpulver
1 msk stevrix
1/2 tsk salt
1 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
1 tsk kryddnejlika
2 tsk kanel
1 ekologiskt ägg
1 dl ekologisk filmjölk
3 msk ekologisk rapsolja

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och de våta ingredienserna i en separat bunke. Tillsätt det torra i det våta och blanda ordentligt. Dela degen på mitten och forma till 2 längder. Lägg på en bakpappersklädd plåt och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Skär sneda skorpor och grädda i ytterligare 10 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar i ugnen över natten. Väldigt goda med smör på!

SAMSUNG CSC

Detta inlägg publicerades i Bröd, Mellanmål. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar