Fläskpannkaka (nötfritt)

Ibland räcker tiden inte till och man försöker hitta genvägar för att skapa en bra måltid. Halvfabrikat är inte min grej men bacon (innehåller nitriter) kan vara okej ibland.

Fläskpannkaka, 4 portioner

2 pkt ekologiskt bacon, klippt i mindre bitar och knaperstekt
2 dl ekologisk mild ost, riven
4 ekologiska ägg
1 dl ekologisk vispgrädde
500 g ekologisk keso
1,5 msk fiberhusk

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bacon i botten på en ugnsform (jag använde en silikonform) och fördela osten ovanpå. Mixa ägg, grädde och keso slätt med stavmixer. Tillsätt fiberhusken och mixa lite till. Fördela äggsmeten ovanpå osten och baconet. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter. Låt stå i eftervärmen 5-10 minuter. Servera med lingonsylt (ica har en steviasötad) och en grönsallad (äpple är gott till).

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Detta inlägg publicerades i Huvudrätt, Kött. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar