Grönkålssallad (mejerifritt)

Ett givet tillbehör på julbordet är olika sorters kål. Ett litet tips är denna friska grönkålssalladen som passar både till julmaten som till en bit chevre (ringla över lite honung och värm i ugnen så att osten börjar få färg och smälta).

Grönkålssallad, 3 portioner som huvudrätt eller 8 portioner som tillbehör
200 g färsk ekologisk grönkål
2 små röda ekologiska äpplen, delade i mindre bitar
1/2 granatäpple, lösfrysta granatäpplekärnor finns i frysdisken

Dressing:
2 msk ekologisk vitvinsvinäger
1/2 dl ekologisk rapsolja
1 msk ekologisk honung
2 tsk ekologisk dijonsenap
salt, peppar
25 g ekologiska valnötter, lätt hackade

Skölj grönkålen väl. Riv den i mindre bitar och slunga den torr. Blanda dressingen och krama in den i grönkålen. Låt gärna grönkålen ligga i dressingen en timme innan du tillsätter övriga ingredienser. Grönkålen blir då lite mjukare.

IMG_0187.JPG

IMG_0189.JPG
Den här senapen är riktigt god i grönkålssalladen. Jag har köpt den hos Ingela på LCHF-butiken i Arlöv.

Detta inlägg publicerades i Huvudrätt, Tillbehör, Vegetariskt. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar