Saffransvåfflor

Igår hade vi en mysig hemmadag med julstök och julfika. Istället för att mumsa på lussekatter valde jag att göra saffransvåfflor med vispad grädde till.

Saffransvåfflor, 6-7 st
2 dl ekologiskt mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
Lite salt
1/2 påse saffran
4 ekologiska ägg
2 dl ekologisk vispgrädde

Blanda ihop de torra ingredienserna. Vispa ihop de våta ingredienserna i en separat bunke. Tillsätt de torra ingredienserna i de våta och vispa ihop ordentligt. Låt svälla 10 minuter innan våffeljärnet smörjs med smör och smeten gräddas. Njut av våfflorna med lättvispad grädde.

IMG_0180.JPG

IMG_0183.JPG

IMG_0181.JPG

Detta inlägg publicerades i Efterrätt, Mellanmål. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar