Fläskytterfile i sås (nötfritt)

Den här rätten är en favorit i vårt familj. Barnen älskar den! Soltorkade tomater i marinad är ju ingen höjdare innehållsmässigt men den lilla mängden i detta receptet är försumbart om man sköter sig resten av dagen 😉

Fläskytterfile i sås, 6 portioner

800 g ekologisk svensk fläskytterfile
2 msk ekologiskt smör att steka i
Salt, peppar
1 röd lök
2 msk ekologiskt smör att steka i
6-8 soltorkade tomater i marinad (Ridderheims är godast), klippta i strimlor
2 pressade ekologiska vitlöksklyftor
100 g ekologiska champinjoner, delade i fyra bitar
100 g kantareller, ev delade
2 dl ekologisk creme fraiche
1-2 dl ekologisk vispgrädde

Dela fläskytterfilen i 1 cm tjocka skivor. Bryn dem i smör, salta och peppra. Lägg över köttet på en tallrik.

Strimla löken i halvcirklar och stek i smör på låg temperatur i ungefär 5 minuter tills löken mjuknar. Pressa ner vitlöken och tillsätt soltorkade tomater. Tillsätt svampen och låt allt bli mjukt. Tillsätt creme fraiche och grädde. Låt koka upp och tillsätt köttet. Låt småputtra under lock i några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera gärna med sjögräsnudlar. Hyvla över massor med parmesan strax före servering.

IMG_0142.JPG

Detta inlägg publicerades i Kött. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar